19 Ağu 2008

Özgürlüğün Resmi


Babası İspanya'nın en ağır siyasi cezalarının verildiği bir hapishanede mahkumdu küçük kızın. Fırsat bulduğu her haftasonu annesiyle birlikte babasını ziyaret ederdi.Yine bir ziyaretinde babası için çizdiği resmi yanında yanında götürdü. Hapishane kurallarına göre özgürlüğü çağrıştıran her türlü şeyin mahkumlara verilmesi yasaktı. Bu sebeple küçük kızın kağıda çizdiği kuş resmini kabul etmemişler ve oracıkta yırtmışlardı....

Çok üzülmüştü küçük kız...Babasına söyledi üzüntüsünü, hafifçe içini çekerek. O da "üzülme bitanem, yine çizersin; bu sefer çizdiklerine de dikkat et olur mu?" dedi.

Küçük kız diğer ziyaretinde babasına yeni bir resim çizip götürdü. Bu sefer kuş yerine bir ağaç ve üzerine siyah minik benekler çizmişti. Babası keyifle resme baktı ve sordu: "Hmmm! Ne güzel bir ağaç bu! Üzerindeki bu benekler de ne? Portakal mı?

Küçük kız babasına eğilerek, sessizce:
"Hişşşşt! O benekler ağacın içinde saklanan kuşların gözleri!....."

alıntıdır..

5 yorum:

  1. Çok güzeldi...
    Ve her nedense, dün akşam ezginin günlüğü'nün martı şarkısını mırıldanırken. Martı fotoğraflarını seyrederken buldum kendimi..sonra Sunay AKIN'ın bir şiiri. Hepsini toparlayıp bloguma ekledim :) Şimdi başka bir blogta aynı etkiyi bulmak hoş geldi..Ve ne uzun yazdım :) Sustum..

    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  3. =) teşekkür ederim. hoşça kal. sevgiyle :) :)

    YanıtlaSil
  4. daha önce de okudugum güzel bi yazı.. resimde ona tam uymus :D

    YanıtlaSil

hadi sen de yaz yaz yaz.. :)

[[spam yorumlardan kurtulmak için kelime doğrulama eklemek zorunda kaldık.]]