5 May 2008

Hades

Yunan mitolojisinde adı pluto olan yunan yeraltı dünyası tanrısı. zeus yeryüzünün hakimiyetini sağlarken o yer altı ile ilgilenir. insanlar ve tanrıların sevmediği, sert ve zalim bir tanrıdır. karısı persephone ile gölgeler halinde dolaşan, ölülere hükmeden yer altı dünyasında yaşarlar. diğer tanrılardan farklı olarak şölenlere katılmazlar.

vergulus’un tanımına göre hades insanlara rüyalar gönderir, bu rüyalar boynuzlu kapıdan geçerse iyi rüya, fildişi kapıdan geçerse kötü rüya olurlar.
simgeleri: kerebos adında köpeği vardır. kornikopya bereketin simgesidir.
adının sık geçtiği tek bir öykü vardır o da kızı persephone ilgi olandır.

hades, görünmeyen anlamına gelir. başındaki başlık sayesinde görünmezdir. aynı zamanda hades, ölüler ülkesinin adıdır. tartaros ve erebos olmak üzere ikiye ayrılır. insanlar ölünce önce erebos’a gider. sonra yeraltının en derin yeri olan tartaros’a. erebos’ta bekleyen ihtiyar kayıkçı kharon ölüleri kayığına bindirerek tartaros’un kağısına götürür. kapıda içeri alan ama dışarıya bırakmayan üç başlı, ejder kuyruklu kerberos köpek bulunur. ölüler önce 3 yargıcın önüne çıkartılır. bu yargılama sırasında iyiler mutluluk içerisinde yaşayacakları elysion kırlarına gönderilir. kötüler ise sonsuza dek yaşayacakları tartaros’ta kalırlar.
hades ülkesini dünyadan ayıran 3 ırmak vardır. ateş ırmağı, unutuş ırmağı ve tanrıların adına yemin ettikleri kutsal ırmak.



Yazı Müziği:

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hadi sen de yaz yaz yaz.. :)

[[spam yorumlardan kurtulmak için kelime doğrulama eklemek zorunda kaldık.]]