5 Nis 2008

Lilit

Çoğumuz Vampirleri 80'li yıllarda, birçok korku filmine konu olmuş bir yaratık olarak biliriz. O yıllarda o kadar çok suyu çımıştı ki eline dişlik ve ketçap geçiren her kişi filmlerine konu olarak aslında efsanevi ve mükemmel varlıkların saçma sapan filmlerini bizlere afiyetle izlettirdiler.

Son çıkan bazı yapımlar ne kadar kaliteli olursa olsun yinede bu filmler belli bir yere kadar bizi oyaladı öyleki korku kategorisinde olan vampir filmleri artık aksiyon tadında sunuluyordu.

Güneş vampirler için öldürücü fakat sarmısak değil, kalplerine kazık saplamak öldürücü fakat kutsal su değil daha önece merak ettidiniz mi neden vampir leri din le özdeş tutuyorlar yani kutsal su,haç vs, açıklaması basit vampirlerin ortaya çıkışları çılgın bir adamın kitap yada filmlerinde kullandığı bir varlık değil onların mitolojik bir tarihi var.

Bundan yüzyıllar önce, . Adem ve Havva adındaki ilkler dünya ya gelir ve evlenirler.2 tane de oğulları olur; Abel ve Seth.

Lilith Adem'in ilk karısıdır fakat Adem'in üstünlüğünü kabul etmez onunla aynı şekilde yaratıldığı için kendini eşit sayar Tanrı'ya karşı gelir ve cennetten kavulur.

Adem ve Lilith'in bir çocukları olmuştur (Caine) ve lilith lanetlenince karanlıklara kaçar Caine ise Adem'in Havva'dan olan oğlu Abel ile birlikte büyür.

bazı söylentilere göre Adem'in İlk karısı Lilith ve ilk doğan Caine 'dir

Adem, bir gün çocuklarına yaratıcıya ibadet etmelerini söyler ve yaratıcı için hediyeler getirmelerini ister.Caine en güzel meyvelerini getirir çünkü caine çiftçidir.Abel ise bir kuzu kurban eder.

Abel'in hediyesi kabule edilirken Caine'in hediyesi beğenilmez ve Caine azarlanır
Zaman geçmişti.Adem kurban vaktinin yeniden geldiğini söyledi. Abel yine en güçlü ve genç hayvanlarından birini öldürdü. Caine ise eli boş geldi, çünkü kurbanının beğenilmeyeceğini biliyordu. "Caine, neden bir kurban getirmedin?" diye sordu Abel. Lilith'in oğlu ilk doğan caine kıskançlığı ve nefretine engel olamaz ve Abel'i öldürür
Cain, yaptıklarından ötürü pişmandır ve yukarıdaki onu cennetten attı, ve Nod denilen bir yere gönderdi

Caine karanlıkta yalnız kalmıştı. Açtı, ve korkuyordu... Karanlığın içinden garip bir ses geldi. Siyahlar içinde bir kadın Caine'e seslendi..

Caine'ne. . ".:ızdıraplarına son verebilirim" seni yaratıcının zulmunden ve hak etmediğin lanetten kurtarabilirim

"Benim gibi lanetli birini neden kurtaracaksın dedi Caine ve Lilith
"Ben senin babanın ilk karısıyım. Yaratıcıya karşı geldim ve huzuru karanlıklarda buldum. Ben Lilith'im. Bir zamanlar ben de çaresizdim.bende acılar çektim
Lilith Caine'i besledi, acılarından arımasını sağladı Caine onun yanında bir süre kaldı, ve ona yaratıcının zulmünden nasıl kurtulduğunu nasıl güçlü olduğunu sordu

Lilith ise ona karanlık tarafın güçlerinden bahsetti ve bu güçleri benimserse değişeceğini bir iblis olarak yaşamını sürdüreceksin dedi böyle bir yaşamı benimsemek için nedenlerin yeterli mi diye sordu

Caine ise yorgun ve güçsüzdü kararsız bir şekilde olmaktan huzursuzdu ve bir anda karanlık tarafın çekiciliği onu kararsızlıktan kurtardı ve seçimini yaptı.

Lilith . onu uyandırdı. kendi kanını Caine'e içirdi. ve Caine uzun bir uykuya daldı. o kadar uzun bir uykuydu ki aslında ölüm dü.
ve melek, Michael, Kutsal Ateşin koruyucusu ona gelmişti, ve şöyle dedi. İlk doğan, suçun büyük ama yaratıcının bağışlayıcılığı beni sana getirdi . affedilmek için tövbe et.

Caine Lilith e güvenerek ve isyankar bir tavırla tövbe etmeyeceğini söyledi. Ve Michael ona günahkarlığının bedelini lanetimle ödeyeceksin sen ve senin kanından olanlar ateşten kaçının çünkü sizi öldürecek.

gel zaman git zaman, bir başka melek Raphael, göründü. Caine'e şöyle dedi: Tanrı sana bir şans daha veriyor tövbe et günahlarından kurtul
Caine: yine reddetti ve Raphael ona sen ve senin çocukların yaşamları müddetçe güneşten kaçın çünkü sizi küle çevirecek dedi ve iyileşme gücünü caine de verdi kıyamete kadar ölümden uzak olması için

Lanetlenmiş Caine saklandı uzun bir süre içindeki nefreti ve acıları unutmak istedi fakat lanetler onu daha çok isyankar yapmıştı asiliği ve tanrıya olan başkaldırışı onu dünya üzerinde cehennemi yaşamasına yardımcı oluyordu ızdıraplar ve lanetler Caine'nin nefretini daha da çok arttırmıştı.

bir gün uzun uykusundan kalkan caine ölüm meleği Uriel'in ona baktığını gördü ve artık yaratıcının onun yaşamını bitirmek istediğini düşündü ama aslında Uriel üçüncü kez Caine'i kötülükten arındırmak için gelmişti Uriel Caine'e tövbe etmesini söyledi kızgın ve yorgun Caine reddetti. ve son lanetini Uriel ona şu sözlerle açıkladı "Adem'in oğlu günahkar Caine sen ve çocukların kan içecek,ve asla ölümü tatmayacaksınız yaşadığınız bu dünya da kan içerek, ışıktan saklanarak karanlıkta bir ölü gibi yaşayacaksınız" dedi

Caine artık bir iblise dönüşmüştü ve intikam doluydu yaratıcıya inanan ve ona ibadet eden her canli onun düşmanıydı ve Caine Lilith'in ona söylediği dönüşmekte olduğu varlığı bir domuzun kanını içerken hatırladı ve oda diğer insanlar gibi soyunu devam ettirdi yüzyıllar içinde caine ve onun çocukları çoğalmıştı ve Caine gizlendi, ortadan kayboldu geride onun mirascıları ve klanlar halinde yaşayan vampirler ataları olan caine nin lanetleri ve insanlığa olan kin ve kıskançlıklarıyla dünya üzerinde yürüdüler her zaman ölümü merak ettiler kan dışında hiçbir besin onlara tatlı gelmedi güneşi merak ettiler ama kaçtılar bir kısmı insanların içine karıştı onlarla birlikte yaşamayı öğrendi bir kısmı ise kendilerini yer altında uzun bir uykuya hapsetti kendi aralarında organize oldular klanlara ve gruplara ayrıldılar biribirinden farklı görüşlerde olana iki klan ortaya çıktı Camarilla ve Sabbat artık insanlar dışında başka düşmanları vardı kendileri ve Caine geri döndü ve birbiriyle savaşan vampirleri lanetledi bu lanetten en büyük payı Camarilla Klanına mensup Nosferatu lar aldı vampirlerin içersinde en çirkinleri ve en hayvani bir tür oldular.

Vampirler hakkında eski lahitler ve yazıtlar bulumaktadır bu lahitleri okuyanlar kendi hayal güçlerini katarak ortaya bir mitoloji çıkarmışlardır.Bilinen ve fazla saptırılmamış vampirler hakkında en gerçek bilgi The Book of Nod kitabında yer almaktadır.

Vampirler hakkında yazıtlar ve lahitler bulunmaktadır içerdikleri konu genel olarak kabil(caine) habil(abel) ve lilith'dir

Uriel (ölüm Meleği) bildiğimiz adı Azrail'dir ayrıca bazı mitolojilerde ArcAngel olarak da geçer

Bazı hikayelerde 3 melek değil 4 Meleğin Caine'i ziyaret ettiği söylenir.



Michael onun bir daha topraktan beslenmesini yasaklar ve onu kanla beslenmeye mahkum eder.
Gabriel onun bir daha ışık gormesini yasaklar ve onu karanlığa mahkum eder.
Raphael kendisindeki iyilesme gucunden ona da verir ki acisina hicbir canli son veremesin, son olarak
Uriel onun canini almayacagini soyler ve boylece dort melek onu kiyamete kadar lanetlemis olur.

Bazı rivayetlere göre de Lilith Adem'i bir şeytan la aldatır ve lanetlenir Lilith Adem'in üstünlüğünden kurtulmak için ona başkaldırır ve Nod şeytanıyla ilişkiye girer ve Caine doğar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

hadi sen de yaz yaz yaz.. :)

[[spam yorumlardan kurtulmak için kelime doğrulama eklemek zorunda kaldık.]]